Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Діти учасників бойових дій з Житомирщини повернулися з літнього табору в Естонії

03 Липня 2024 • 10:21

Кіл-сть переглядів: 127

Нещодавно 42 дитини учасників бойових дій з Житомирської області, серед яких були й діти загиблих захисників, повернулися з літнього табору в Туксі (Естонія). Ця поїздка стала можливою завдяки спільному проєкту Житомирської обласної військової адміністрації, Благодійного фонду BGV та естонських партнерів.

 

Під час перебування в таборі діти мали змогу відвідати столицю Естонії – Таллінн, найбільше місто та головний порт країни. Юні туристи брали участь у численних екскурсіях, досліджували історичні місця та насолоджувалися пляжним відпочинком біля Балтійського моря.

 

Особливо запам’ятався дітям День України, що проводився в таборі. Вони представляли Житомирщину, декламуючи вірші та співаючи пісні. Цей захід дав можливість дітям поділитися культурою та традиціями України з новими естонськими друзями.

 

Такі поїздки мають великий позитивний вплив на дітей, допомагаючи їм відволіктися від складних життєвих обставин, знайти нових друзів, отримати нові знання і враження. Завдяки підтримці естонських партнерів та зусиллям Благодійного фонду BGV, ці діти отримали можливість незабутньо провести літні канікули в Естонії.

 

Проєкт, що об’єднує Житомирщину та Естонію, є яскравим прикладом міжнародної співпраці, спрямованої на підтримку дітей, які потребують особливої уваги та турботи.

 

 

Версія для друку