Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина отримає сонячні панелі для медичних закладів у рамках проєкту «Промінь надії»

03 Липня 2024 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 148

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Віктор Градівський взяли участь в онлайн-нараді з представниками Міністерства охорони здоров’я України. Під час зустрічі обговорювалися важливі питання, пов’язані з забезпеченням медичних закладів області стабільним енергопостачанням.

 

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив, що в межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства енергетики України та Європейської комісії «Промінь надії» медичні заклади Житомирщини отримають сонячні панелі. Ці панелі забезпечать медичні установи електроенергією в умовах можливих відключень світла.

«Загалом, у рамках цієї ініціативи Україна отримала понад 5800 сонячних панелей для медичних закладів. Частина з них буде розподілена для медичних установ Житомирської області», – зауважив Віктор Ляшко.

Ця ініціатива є особливо важливою в умовах частих відключень електроенергії внаслідок терористичних атак на енергетичну інфраструктуру України. Медичні заклади стають вразливими, що може мати серйозні наслідки для лікарів та пацієнтів. Тому забезпечення лікарень альтернативними джерелами енергії є надзвичайно актуальним завданням.

«Наші лікарі та їх пацієнти не повинні страждати через відключення електроенергії. Ми продовжуємо працювати над оснащенням системи охорони здоров’я Житомирщини альтернативними джерелами енергії», – зазначив Віталій Бунечко.

Проєкт «Промінь надії» є важливим кроком до забезпечення стабільного енергопостачання медичних закладів, що допоможе зберегти життя та здоров’я багатьох людей. Завдяки цій ініціативі, Житомирщина отримує надійний резерв енергії, який дозволить забезпечити безперебійну роботу медичних установ навіть в умовах кризових ситуацій.

 

 

 

 

Версія для друку