Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Сьогодні відкрито оновлений пункт постійного базування екстреної медичної допомоги

03 Липня 2024 • 14:16

Кіл-сть переглядів: 117

Сьогодні, 03 липня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно з колективом екстреної медичної служби відкрили оновлений пункт постійного базування екстреної медичної допомоги №1.

 

Заклад обслуговує понад сто тисяч мешканців міста Житомир та району, здійснюючи щорічно понад чотири тисячі виїздів. За останні роки за кошти обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було проведено впорядкування та асфальтування території, збудовано навіс для санітарного спецтранспорту, а вже в 2024 році виконано капітальний ремонт та термосанацію приміщення. Всього на проведення капітального ремонту, термосанацію та оснащення приміщень меблями витрачено 8 039 тис грн. коштів підприємства.

 

Завдяки комплексному переплануванню приміщення працівники отримали кімнати для відпочинку, харчування та роздягальні. Нові та зручні меблі, сучасне медичне обладнання створило належні умови для цілодобового перебування та відпочинку працівників підприємства.

 

У відділенні-пункті постійного базування бригад екстреної медичної допомоги №1 базується 5 бригад екстреної медичної допомоги, у яких працюють 5 лікарів, 35 фельдшерів, 9 молодших медичних сестер, 39 водіїв.

 

Під час відкриття відділення Віталій Бунечко привітав колектив екстренки та наголосив, що це відділення – зразок нової, сучасної медицини, нових технології, які уже реалізовані на Житомирщині.

 

Попри важкі обставини, спричинені війною, медична галузь продовжує розвивати свою систему. Завдяки плідній співпраці Житомирської обласної військової адміністрації з Міністерством здоров’я та міжнародними партнерами з 2022 року автопарк поповнився 49 новими автомобілями.

 

«У відділенні працюють талановиті та справді компетентні медичні фахівці. Наше завдання зараз, покращувати умови для їхньої роботи, а також підвищувати якість послуг та надавати допомогу 24/7 усім пацієнтам», – зазначив в.о. директора Тарас Волков.

 

Водночас самі працівники нашої “екстренки” змогли відновити та передати нашим захисникам понад 120 спеціалізованих медичних автомобілів. Тож оновлення автопарку екстреної допомоги є актуальним питанням. Адже сучасна техніка дозволяє не лише швидше дістатися для надання допомоги пацієнтам, а й має “на борту” багато необхідного медичного обладнання, що дозволяє рятувати життя чи стабілізувати стан хворого одразу після прибуття на виклик.

 

“Дякуємо всім, хто доклав зусиль до реалізації цього проєкту. Бажаю всім працівникам наснаги та успіхів у нелегкій, але надзвичайно важливій праці!”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку