Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Хід реалізації нової економічної політики “Зроблено в Україні” в Житомирській області

03 Липня 2024 • 16:07

Кіл-сть переглядів: 128

02 липня в рамках робочого візиту на Житомирщину представників українського Уряду та народних депутатів, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з представниками бізнес-спільноти області обговорили хід реалізації ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським нової економічної політики “Зроблено в Україні”.

 

“Відтоді, як Президент оголосив про її створення, держава доклала чимало зусиль, щоб створити дієвий механізм підтримки українського бізнесу. Поступово до програми “Зроблено в Україні” додаються нові пропозиції для бізнесу. Зокрема програми компенсації на придбання сільськогосподарської та іншої спецтехніки, надання нових кредитів та грантів, а також розширення програми локалізації на нові категорії товарів”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Крім того, народні депутати спільно з представниками уряду завершують розробку законопроєкту про страхування українського бізнесу від воєнних ризиків, що додасть підприємцям впевненості.

 

Сьогодні платформа «Зроблено в Україні» стала майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України.

 

Під час презентації програми на початку року Володимир Зеленський наголосив: “Наше завдання – щоб українські гроші залишились в Україні та працювали на розвиток нашої економіки”. Сьогодні це є одним з пріоритетів Житомирщини.

 

Обласна військова адміністрація продовжує підтримувати постійний контакт з бізнес-середовищем області. Йде залучення міжнародних донорів для надання підтримки підприємцям, на національному рівні вирішуються питання експорту продукції, ведеться постійна робота щодо спрощення митного оформлення та ефективної роботи митних постів на території Житомирщини.

 

З цією метою налагоджена співпраця з громадськими організаціями, бізнес-асоціаціями та об’єднаннями підприємців у напрямку сприяння розвитку малого та середнього підприємництва та формуванню сприятливих умов для підприємницької діяльності в області.

 

При Житомирській філії обласного центру зайнятості функціонує Центр підтримки і розвитку підприємництва, який слугує майданчиком для проведення різноманітних заходів та надання консультаційної підтримки як підприємцям-початківцям, так і досвідченим бізнесменам. Тут ті, хто бажає розвивати власну справу, можуть отримати нові знання або потрібну інформацію на основі чинного законодавства, передового досвіду та міжнародної практики.

 

Важливим також є впровадження нової економічної політики в регіонах. Для цього на базі Житомирського обласного центру зайнятості відкрито перший в області офіс «Зроблено в Україні», ще один такий офіс відкриється незабаром у Звягелі.

 

У цих офісах підприємці можуть отримати вичерпну інформацію про урядові програми підтримки українських виробників та умови участі в них. Фахівці офісу надають практичну допомогу з написання бізнес-планів, оформлення та подачі документів на гранти та інші державні програми підтримки бізнесу.

 

“Кожен із нас розуміє, що бізнес та підприємці є основою розвитку економіки Житомирської області. Лише в синергії влади, бізнесу та громадськості ми можемо досягти значних успіхів у зміцненні економіки України”, — підсумував Віталій Бунечко.

 

 

 

Версія для друку