Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Готуйтеся, займайтеся спортом, дивіться відео уроки на військову тематику, — радить інструктор 95 бригади ДШВ Максим

04 Липня 2024 • 10:29

Кіл-сть переглядів: 149

Максим пройшов нелегкий шлях у війську, й настав час ділитися своїми вміннями та знаннями, так хлопець потрапив у склад інструкторів бригади.

 

«Мій шлях в бригаді почався з вересня 21 року. Я рідкий екземпляр, зараз більше мобілізованих, – з посмішкою каже Максим, – Спочатку був снайпером, виконував завдання за призначенням. Разом з бригадою брав участь в боях під Довгеньким та Кремінною».

 

Максим говорить, що це саме те, що він хотів би наразі робити у війську – навчати військових всього, що знадобиться їм при виконанні завдань.

 

Найбільше уваги інструктори приділяють новоприбулим, індивідуальний підхід, інтенсивні тренування, які займають від двох тижнів до одного місяця.

 

«База – це тактична підготовка, медична підготовка, холостіння, стрільба з різних положень, в укритті, – розповідає десантник. – Кількість годин підготовки на певному напрямку ми визначаємо самі, щось дається швидко, щось не зовсім. А наша ціль навчити військових якісно та швидко виконувати завдання, при цьому зберегти своє життя та життя своїх побратимів».

 

Інструктора намагаються відтворити на своїх заняттях події наближення до бойових дій, щоб новобранці були готові до всього, що може їх чекати на передній лінії.

 

Однак старожили не звільняються від тренувань, адже хід війни постійно змінюється, і нам потрібно бути готовим до всього. Тому на полігоні шліфуємо майстерність. Максим зазначає: «Чим більше поту на полігоні, тим менше крові буде на полі бою»

 

«Готуйтеся, займайтеся спортом, дивіться відео уроки на військову тематику. Війна рано чи пізно зачепить всіх, тому краще готуватися заздалегідь і розраховувати свої сили», — радить Максим.

 

Разом до Перемоги!

 

За матеріалами служби зв’язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗС України.

 

Версія для друку