Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирській області діє 18 місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб

05 Липня 2024 • 13:51

Кіл-сть переглядів: 107

Про це інформує Департамент соціального захисту населення ОВА. Наразі в області фактично проживає понад 57,9 тис. внутрішньо переміщених осіб. З них 15,6 тис. — це діти, 3,1 тис. — особи з інвалідністю, а 370 — багатодітні родини.

 

 

Більшість з них проживають у місцях компактного проживання, таких як гуртожитки, оздоровчі табори, будинки відпочинку, санаторії, пансіонати та приватний сектор. В області діє 18 місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, з них 6 — у закладах освіти, 1 — у закладі охорони здоров’я. Крім того, 333 ВПО перебувають у 12 інтернатних установах області.

 

 

При Житомирській ОВА працює координаційний штаб з розселення внутрішньо переміщених осіб, який затверджено розпорядчим документом ОВА. Цей штаб здійснює координацію розселення та забезпечення ВПО необхідною допомогою.

 

 

Нагадаємо, що Житомирська область у 2023 році була визначена відповідальною за прийом евакуйованих із Донецької області. Протягом року область прийняла 1138 евакуйованих осіб, які прибули 51 евакуаційним потягом до міста Бердичів.

Версія для друку