Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі відзначили День Української Державності

15 Липня 2024 • 10:26

Кіл-сть переглядів: 771

Сьогодні, 15 липня, у Житомирі відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державності України.

 

Участь у заході взяли перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, перший заступник голови Житомирської облради Олег Дзюбенко, представники Житомирської міської ради, військовослужбовці та громадськість.

 

Урочистості розпочалися з виконання Державного Гімну України та вшанування пам’ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. У пам’ять про полеглих захисників України прозвучала музична композиція у виконанні творчого колективу КЗ «Палац культури».

 

Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» та до меморіалу загиблих учасників Антитерористичної операції Об’єднаних Сил.

 

Захід, проведений з нагоди Дня Державності України, став важливою подією для жителів Житомира. Він нагадав про незламний дух українців та їхню готовність захищати свою незалежність.

 

Довідково. У цьому році ми втретє відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року.

 

Це свято пов’язане з днем вшанування памʼяті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Руси–України.

 

 

Версія для друку