Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині найвищий рівень пожежної небезпеки

16 Липня 2024 • 15:44

Кіл-сть переглядів: 124

За прогнозом Житомирського обласного центру з гідрометеорології у період з 16 по 19 липня 2024 року на Житомирщині очікується найвищий клас пожежної небезпеки. шановні мешканці Житомирщини просимо вас утриматись від відпочинку з використанням відкритого вогню у природних екосистемах, щоб не спричинити виникнення пожежі.

 

В адміністративному та кримінальному законодавстві України заборонено самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, особливо під час війни. Адже протиправними діями правопорушники шкодять не тільки своєму здоров’ю, а й створюють загрозу екологічній та національній безпеці України. За випалювання рослинності (залежно від характеру правопорушення та його наслідків) передбачені адміністративна або кримінальна відповідальність. Так, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення, за самовільне випалювання сухої рослинності передбачений штраф:

 

  • для громадян від 3 060 до 6 120 гривень;
  • для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень.

 

Шановні громадяни! Якщо ви помітили пожежу, що розвивається на початковому етапі, спробуйте загасити її самостійно підручними засобами. Іноді досить просто закидати її землею. Якщо пожежа вже набрала сили й ви не можете загасити її самостійно, терміново зателефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

 

Версія для друку