Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Проєкт «Укрпошта.Аптека» з безкоштовної доставки ліків

18 Липня 2024 • 15:20

Кіл-сть переглядів: 109

АТ «Укрпошта» спільно з Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України запустили новий проєкт «Укрпошта.Аптека». Проєкт стартував на Донеччині та прикордонних районах Сумщини, а зараз розширюється на прифронтові райони Запоріжжя, Миколаївщини, Харківщини, Херсонщини, Чернігівщини та всю Сумщину.

 

Мета проєкту

 

Метою «Укрпошта.Аптека» є забезпечення українців доступом до аптек і ліків у населених пунктах, де аптечні заклади відсутні або зруйновані під час повномасштабної війни. Це дозволить отримати медикаменти за доступними цінами, особливо там, де найближчі аптеки не пропонують оптимальні ціни або не беруть участь у програмі «Доступні ліки».

 

Як скористатися послугою

 

Для замовлення ліків необхідно зателефонувати до контакт-центру за номером 0 800 300 545 і слідувати інструкціям у голосовому меню для зв’язку з фахівцем. Наразі можна замовляти безрецептурні препарати та ліки, що відпускаються за програмою «Доступні ліки». Замовлення буде доставлене до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес», а доставка є безкоштовною.

 

Доставка та отримання

 

Після того, як замовлення буде готове до видачі, клієнт отримає смс-повідомлення. При отриманні посилки можна перевірити її комплектацію. Термін доставки становить до трьох днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення). Замовлення зберігається у відділенні протягом семи календарних днів.

 

Автоматизація та оптимізація логістики

 

У рамках глобальної стратегії трансформації, Укрпошта рухається до 100% автоматизації сортування та оптимізації логістичних маршрутів, що дозволить доставляти відправлення клієнтам в усі обласні центри України та інші великі міста вже наступного дня. Реалізація цього планується впродовж першого півріччя 2024 року.

Версія для друку