Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як стати муніципальною нянею

19 Липня 2024 • 15:54

Кіл-сть переглядів: 95

Муніципальна няня — це послуга, створена для підтримки батьків або опікунів дітей віком до 3 років, а у деяких випадках — до 6 років. Вона дозволяє батькам поєднувати роботу з вихованням дітей, а також надає можливість отримати компенсацію за надані послуги.

 

Муніципальною нянею може бути:

 

  1. Фізична особа-підприємець (ФОП), яка зареєстрована за КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91. Така няня може доглядати одночасно не більше трьох дітей з однієї чи різних сімей.
  2. Юридична особа, зареєстрована за КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10. Вона може доглядати одночасно не більше шести дітей з однієї чи різних сімей за адресою, визначеною муніципальною нянею, або за однією з адрес проживання дітей (за письмовою згодою батьків усіх дітей). При цьому догляд за шістьма дітьми має здійснюватись двома працівниками.

 

Важливо зазначити, що муніципальною нянею не можуть бути родичі першого ступеня споріднення (тобто батьки).

 

Щоб стати муніципальною нянею, необхідно виконати кілька кроків:

 

  1. Реєстрація. Фізична особа або юридична особа повинна зареєструватись у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з відповідними КВЕДами.
  2. Підписання договору. Муніципальна няня має підписати договір з батьками дитини. У договорі повинні бути вказані назва послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та термін надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.

 

Відомості про реєстрацію муніципальної няні та наявність відповідних видів економічної діяльності перевіряються в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 

Нагадаємо, що на Житомирщині вже 20 осіб отримали компенсацію за послугу «муніципальна няня».

Версія для друку