Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Житомирщину відвідав з офіційним візитом Державний секретар Ватикану П’єтро Паролін

22 Липня 2024 • 10:16

Кіл-сть переглядів: 104

21 липня, з офіційним візитом на Житомирщину прибув Державний секретар Ватикану П’єтро Паролін.

 

Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко радо привітав кардинала на українському Поліссі та подякував за прагнення Святого Престолу до справедливого миру та молитви за Україну та українців. Попросив передати його Святості, Папі Франциску та ієрархам Святого Престолу вдячність за сприяння у поверненні наших дітей, яких викрала країна-терорист.

 

Одне з головних питань, яке порушили на зустрічі — роль Ватикану в обміні військовополоненими та поверненні загиблих українських захисників з тимчасово окупованих територій та сприяння у поверненні наших дітей, яких викрала країна-терорист.

 

Це перший візит П’єтро Пароліна в нашу країну з початку повномасштабної війни. Проте він давно і наполегливо працює задля розв’язання гуманітарних питань та допомоги українцям, життя яких нищить ця війна. Зокрема, він нещодавно був безпосереднім учасником Першого саміту Миру, який проходив у Швейцарії за ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

 

Перебуваючи на Житомирщині П’єтро Паролін повідомив про надання костелу Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Бердичеві, при якому діє Всеукраїнський санктуарій Матері Божої Святого Скапулярію, титулу «Мала базиліка».

 

“Особиста присутність папського легата в Україні надзвичайно важлива, адже він може особисто побачити наслідки тієї війни, яку розв’язала росія проти українського народу та переконатися у нашій незламності та щирому прагненні до справедливого миру. Святом Престолу та особисто. Ми завжди відкриті для співпраці з людьми доброї волі, які не пускають до свого серця Зло та виступають на боці Добра!”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Версія для друку