Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина отримала 150 систем енергозбереження в рамках проєкту «Power for Heath». ФОТО. ВІДЕО

22 Липня 2024 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 144

19 липня Житомирська обласна військова адміністрація отримала 150 комплектів інтегрованих систем зберігання і передачі енергії від Благодійного фонду Євгена Пивоварова та Благодійної організації Direct Relief (США) . Ці системи енергозбереження будуть установлені у 91 закладі області, серед яких 26 лікарень та інших медичних закладів, 3 дитячих будинки-інтернати, 13 соціальних закладів (геріатричні пансіонати та психоневрологічні інтернати), а також 48 центрів надання адміністративних послуг.

 

У передачі систем взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, радник Міністра охорони здоров’я України Віталій Власюк та засновник Благодійного фонду «Євгена Пивоварова» Євген Пивоваров.

«Енергетична незалежність та безпека сьогодні — це нагальна потреба, яка визначає стійкість нашої держави в умовах війни. Це те, що руйнує плани ворога, який хоче повернути нас у середньовіччя, лишити мінімальних благ цивілізації та зламати дух українців. Але йому це не вдасться, адже коли ми єдині – нас не здолати», – зазначив Віталій Бунечко.

Інтегровані системи зберігання та передачі енергії складаються з літій-іонної батареї, інвертора й системного контролера, що забезпечує компактне встановлення та просте підключення до будь-якого об’єкта. Вони мають потужність 5,0 кВт та місткість 13,5 кВт/год, а також підтримують підключення через Wi-Fi, Ethernet і LTE. Системи можуть працювати в різних режимах, включаючи автономне електроживлення, часовий контроль та режим резервного живлення.

 

Ці системи забезпечать безперебійне енергопостачання об’єктів критичної та соціальної інфраструктури під час перебоїв електропостачання, що особливо важливо в умовах війни.

 

Житомирська ОВА висловила щиру подяку очільникам Благодійного фонду Євгена Пивоварова та організації Direct Relief, а також їхнім командам за надану допомогу.

 

Довідково. Благодійна організація Direct Relief (США) спільно з Благодійним фондом Євгена Пивоварова за координації Міністерства цифрової трансформації України передає інтегровані системи зберігання та передачі енергії для забезпечення безперебійного енергопостачання об’єктів критичної та соціальної інфраструктури у разі блекаутів або перебоїв в енергомережі.

 

 

Версія для друку