Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: Працюємо над масштабуванням впровадження програми ментального здоров’я в громадах області, – Наталія Остапченко

22 Липня 2024 • 17:13

Кіл-сть переглядів: 118

Сьогодні, 22 липня, у Житомирській обласній військовій адміністрації відбулася важлива зустріч з консультантами Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» для громад Житомирської області. Захід провела перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко та до якого долучилася радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка.

 

Під час зустрічі Наталія Остапченко наголосила на значних досягненнях програми «Ти як?» у Житомирському регіоні за останній рік та підкреслила важливість роботи, яка триває.

«Якщо дотепер команди Регіональної координації працювали на рівні областей, то тепер ми маємо заходити до громад. Це дозволить зменшити навантаження на лікарні та забезпечити якісне надання психологічних послуг жителям усіх громад Житомирської області. Саме тому масштабування Регіональної координації до рівня громад – логічний та необхідний крок», – зазначила Наталія Остапченко.

На Житомирщині у шести територіальних громадах (Брусилівська, Баранівська, Овруцька, Романівська, Коростенська та Бердичівська) активно працюватимуть консультанти Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?». Їхні основні завдання включають каскадування активностей та заходів регіонального рівня на рівень громади, оперативну координацію роботи на місцях, створення локальної системи послуг і надавачів, проведення актуальної оцінки потреб та ресурсів, картування послуг, а також участь у розробці регіональних планів заходів. Загальну координацію діяльності консультантів програми в громадах будуть здійснювати регіональні координатори.

 

Ірина Гладка, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я, детально ознайомила учасників зустрічі з роботою програми, її основними ідеями та планами реалізації.

 

Ця зустріч стала важливим кроком у розширенні програми «Ти як?» на рівень громад, що сприятиме покращенню ментального здоров’я жителів Житомирщини та підвищенню якості життя в регіоні.

 

 

Версія для друку