Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко взяв участь у онлайн-засіданні Штабу щодо підготовки до опалювального сезону

23 Липня 2024 • 09:35

Кіл-сть переглядів: 259

22 липня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко взяв у онлайн-засіданні Штабу щодо підготовки до опалювального сезону. Під головуванням Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури начальники обласних військових адміністрацій та народні депутати обговорили нагальні питання з огляду на особливості цієї роботи в умовах повномасштабної війни.

 

Зокрема Віталій Бунечко зауважив, що на Житомирщині підготовка до опалювального сезону триває в плановому режимі. Підприємствами житлово-комунального господарства ведуться ремонтні роботи згідно з затвердженими графіками. Наразі «Житомиробленерго» та обласна філія «Газорозподільчих мереж України» вже виконали понад 50% від запланованих робіт з підготовки до осінньо-зимового сезону.

 

Особливістю підготовки до зими в умовах повномасштабного вторгнення є пріоритет, який ми надаємо розвитку альтернативної та розподіленої генерації. Внаслідок терористичних ударів росіян по об’єктах енергетики дуже важливо мати максимальну кількість генерації, розподіленої по всій території області. Адже кожен мегават енергії згенерований малими станціями є дуже важливим, коли ворог вражає велику генерацію.

 

На території Житомирщини є власні потужності генерації електроенергії з альтернативних джерел. На етапі підготовки до реалізації знаходяться проєкти з будівництва на території області додаткових вітряних електростанцій.

 

Також ведеться робота за проєктами спорудження когенераційних газотурбінних станцій рамках програми ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Будівництво власної генерації розглядає бізнес Житомирщини, своєю чергою органи самоврядування вже опрацювали питання фінансування будівельно-монтажних робіт зі встановлення когенераційних установок, визначили місця їх встановлення та підключення до вузлів обліку.

 

Продовжуємо працювати задля забезпечення теплом домівок наших громадян.

 

Версія для друку