Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Проєкт «EU4UASchools: Build Back Better». Тривають ремонтні роботи у Народицькому ліцеї

05 Серпня 2024 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 218

В Житомирській області продовжується реалізація Проєкту «EU4UASchools: Build Back Better», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Заступник начальника управління департаменту освіти та науки Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Салімонович, начальник Народицької селищної військової адміністрації Олег Ярмолюк, начальник відділу освіти Народицької селищної ради Дмитро Конопський та координатор громад по Житомирській області від ПРООН Георгій Федорук відвідали Народицький ліцей, де активно тривають ремонтні роботи.

 

Завдяки цьому Проєкту, в Народицькому ліцеї проводяться наступні ремонтні роботи:

 

  • оновлення вхідної групи (ремонт сходів, встановлення навісу, поручнів);
  • оздоблення стін та монтаж стельової системи “армстронг” у коридорі;
  • укладання підлоги з напівкомерційного лінолеуму;
  • заміна дверей на металопластикові;
  • оздоблення внутрішніх відкосів;
  • заміна світильників на LED.

 

Окрім будівельних робіт, у рамках Проєкту заклад отримав нові меблі: 90 столів-парт та стільців для учнів, а також 3 шкільні крейдяні дошки та 3 книжкові шафи.

 

Після завершення робіт 362 учні та 44 педагогічні працівники повернуться до навчання та роботи в оновлений, яскравий ліцей, який відповідає найвищим стандартам комфорту та безпеки. Це створить сприятливе середовище для всебічного розвитку дітей та підвищення якості освіти.

 

Проєкт «EU4UASchools: Build Back Better» охоплює ремонтні роботи у шести навчальних закладах Народицької громади загальною вартістю понад 50 млн грн. Окрім Народицького ліцею, оновлення проводяться в Базарському ліцеї, а також у Заліській, Новорадчанській, Латашівській та Закусилівській гімназіях.

 

Після завершення ремонту у всіх навчальних закладах, що включає заміну вікон і дверей на енергоефективні, оздоблення стін і стель, встановлення нових LED-світильників, ремонт покрівлі, утеплення горищ, заміну підлог та постачання нових меблів, 700 дітей зможуть навчатися в сучасному, комфортному та безпечному освітньому середовищі. Це сприятиме їхньому всебічному розвитку та покращенню якості освіти.

 

Головна мета Проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» полягає у підтримці державних та місцевих органів влади в зменшенні подальших соціально-економічних втрат та прискоренні відновлення шляхом ремонту шкіл і дитячих садочків. У рамках цього Проєкту планується відновити приміщення 31 навчального закладу у 12 громадах Житомирської області. Партнером з розвитку Проєкту виступає Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, а виконавцем є ПРООН.

 

Фото ліцею до ремонту ви можете побачити нижче.

Версія для друку