Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині вперше відбувся захід «Клуб патронатних вихователів»

24 Липня 2024 • 12:50

Кіл-сть переглядів: 112

23 липня, в рамках проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» на Житомирщині вперше відбувся захід «Клуб патронатних вихователів». Було запрошено 56 осіб — це 8 патронатних сімей, які мали змогу поспілкуватися та поділитися своїми “рецептами”, як впоратися зі складними життєвими ситуаціями, як вирішують побутові питання та займаються саморозвитком.

 

Директорка Житомирського обласного центру соціальних служб Анна Антіпова та регіональна координаторка проєкту Наталія Пилипчук  ознайомили учасників з проєктом, та зазначили, що  головною метою проєкту є покращення якості надання послуги патронату та її доступності для вразливих сімей з дітьми. Зокрема патронатні вихователі надаватимуть прихисток дітям, які тимчасово не можуть перебувати зі своєю родиною з різних причин, що слугує альтернативою інтернатним закладам.

 

В рамках заходу для учасників провели тренінг «Відновлення  патронатних вихователів в умовах  сучасного ритму життя методами арт-терапії», метою якого було відновити ресурс та усвідомити свої якості, які допоможуть у професійній діяльності. Діти патронатних сімей взяли участь у різноманітних майстер-класах, естафетах та іграх, під час яких набули нових вмінь та навичок.

 

Загалом на Житомирщині функціонує 25 патронатних сімей, в яких послуги отримують близько 55 дітей. У межах проєкту в першому півріччі поточного року в області було створено 6 таких родин. Крім того, 4 кандидати в патронатні вихователі нещодавно завершили навчання та отримали позитивні рекомендації Житомирського обласного центру соціальних служб і найближчим часом зможуть надавати послуги патронату дітям.

 

Довідково. Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України,  службами у справах дітей територіальних громад, обласних військових адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

   

Версія для друку