Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На магістралях Житомирщини діють заходи з енергозбереження, – Служба відновлення у Житомирській області

24 Липня 2024 • 17:22

Кіл-сть переглядів: 86

Внаслідок пошкодження ворогом української енергосистеми в Житомирській області запроваджені заходи з ощадливого використання електроенергії.
Енергозбереження діє і на мережі доріг загального користування державного значення області.
Перед Службою відновлення постало непросте завдання – при раціональному використанні електроенергії забезпечити безпеку руху на автошляхах. Тому, задля енергозбереження та з метою дотримання належної безпеки руху, на дорогах державного значення роботу освітлення доріг здійснюємо у вечірній час лише до настання комендантської години.
Також розглядається можливість впровадження й інших заходів, що сприятимуть економії енергоресурсів. Крім того, вирішується питання забезпечення аварійно-небезпечних ділянок доріг держзначення автономним освітленням.
Як констатують енергетики, знеструмленнями, що діють на Житомирщині, вдалось зменшили навантаження на енергосистему України.
▪️Для інформації: на території області зовнішнє освітлення діє на майже 132 кілометрах державних доріг. Реалізувати проєкти з влаштування зовнішнього освітлення майже ще на 50-ти кілометрах автошляхів М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Н-03 Житомир – Чернівці завадило зменшення фінансування внаслідок повномасштабного вторгнення.
Закликаємо водіїв з розумінням поставитися до запроваджених заходів, у темну пору доби рухатися дорогами обережно та неухильно дотримуватися ПДР. Також наголошуємо на впровадженні енергозберігаючих практик у повсякденному житті.
Версія для друку