Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Комунікаційники області взяли участь в онлайн-зустрічі «Інформаційна #безбар’єрність: доступні медіа та публічна інформація у різних форматах»

25 Липня 2024 • 14:46

Кіл-сть переглядів: 108

24 липня відбулася онлайн-зустріч «Інформаційна безбар’єрність: доступні медіа та публічна інформація у різних форматах».

 

Захід організовано за участі Міністерства культури та інформаційної політики України. До якого долучилися працівники Житомирської районної військової адміністрації та представники територіальних громад Житомирського району.

 

Метою зустрічі було обговорення поточного стану та перспектив державної політики у сфері інформаційної безбар’єрності, а також визначення ключових проблем, на вирішення яких має бути спрямована державна політика у найближчі роки.

 

Вітальне слово виголосили тимчасово виконуючий обов’язки Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, та Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна. Вони підкреслили важливість забезпечення доступу до інформації для всіх громадян, незалежно від їхніх фізичних можливостей, та наголосили на необхідності подальшого розвитку безбар’єрного середовища в Україні.

 

Основна частина заходу складалася з трьох блоків. Перший блок включав презентацію щодо стану та перспектив державної політики у сфері інформаційної безбар’єрності. У другому блоці учасники працювали в мінігрупах, де визначали наявні проблеми й можливі напрямки розвитку державної політики у цій сфері. Завершальною частиною заходу стало обговорення результатів групової роботи, презентація напрацювань та обмін думками.

 

Також учасники обговорили бар’єри, що обмежують доступ до інформації для людей з інвалідністю, та шляхи їх подолання. Зокрема, йшлося про необхідність адаптації медіаконтенту та публічної інформації до потреб людей з різними типами інвалідності, а також про забезпечення доступності державних та громадських вебсайтів.

 

Ця онлайн-зустріч стала важливою платформою для обговорення актуальних питань інформаційної безбар’єрності та визначення шляхів її розвитку в Україні. Важливість таких заходів полягає у створенні умов, які допомагають кожній людині, незалежно від статі, віку, походження, стану здоров’я і соціального статусу, реалізувати свої права і свободи повною мірою.

 

Нагадуємо, що Кабінет Міністрів України розпочав роботу над Планом заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності на 2025-2026 роки. Усі, хто має ідеї щодо удосконалення процесу створення безбар’єрного простору або бажає зробити свій внесок у розвиток інклюзивної спільноти, можуть заповнити форму учасника за посиланням.

 

Довідково. Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору до 2030 року була ухвалена Кабінетом Міністрів України у 2021 році. Ціль стратегії — створити умови, які допомагають кожній людині реалізувати свої права і свободи повною мірою, незалежно від статі, віку, походження, стану здоров’я та соціального статусу.

 

Версія для друку