Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Юрій Денисовець провів третє засідання робочої групи з питань деколонізації топонімії

25 Липня 2024 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 178

Сьогодні, 25 липня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець провів третє засідання робочої групи з питань деколонізації топонімії.

 

Учасники засідання розглянули перелік об’єктів культурної спадщини, пам’яткі та пам’ятних знаків, які містять пропаганду російської імперської політики та підлягають демонтажу. Також ознайомилися зі списком об’єктів топонімії, що підлягають перейменуванню.

 

Попередньо список був оприлюднений на сайті Житомирської ОВА, де кожен міг ознайомитися та надати свої пропозиції і зауваження.

 

Найбільше звернень на розгляд надійшло до Управління культури та туризму ОВА від громадської організації «Декомунізація України» — 240. Вони були розглянуті і враховані до сьогоднішнього засідання.

 

Члени робочої групи одноголосно підтримали запропоновані зміни.

 

Заступник начальника ОВА Юрій Денисовець підкреслив важливість громадського обговорення та участі у процесі деколонізації, зазначивши, що це сприятиме більш широкому розумінню та підтримці змін серед населення.

 

Процес деколонізації топонімії передбачає ретельний аналіз та підбір нових назв, які відповідатимуть сучасним українським реаліям та відображатимуть національну ідентичність. Це є важливим кроком у боротьбі за збереження культурної спадщини й зміцнення національної свідомості.

 

Версія для друку