Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Наталія Остапченко долучилася до спецпогашення марки «Янголи війни». ФОТО. ВІДЕО

26 Липня 2024 • 15:00

Кіл-сть переглядів: 390

Сьогодні, 26 липня, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко взяла участь у церемонії спецпогашення чергової поштової марки Укрпошти під назвою «Янголи війни».

«Я рада, що погашення цієї марки відбувається саме напередодні Дня медичного працівника. Сьогодні робота медиків набуває ще більшої ваги, адже багато хто віддає своє власне життя, рятуючи чуже під обстрілами», – зазначила Наталія Остапченко.

«Янголи війни» входять у героїчну серію поштових марок, яку започаткована у 2023 році. Цього разу вона присвячена відважним медикам: як цивільним, так і військовим.

 

Українські захисники називають медиків янголами війни, адже вони, немов янголи-охоронці, евакуюють поранених з кривавих полів битви, рятують їхні життя у «швидких» та операційних, дарують надію і допомогу тим, хто постраждав від жорстоких ворожих обстрілів.

 

Щодня, без свят і вихідних, військові медики в умовах браку інструментів, медикаментів та робочих рук оперують, зупиняють кровотечі, зшивають пошматовані тіла, намагаючись вибороти найголовніше – чиєсь життя.

 

Марковий аркуш, випущений Укрпоштою, складається з марок «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній», які зображають, як на передовій та в гарячих точках українські лікарі виконують свою місію. Від початку війни багато з них змінили світлі кабінети на операційні посеред поля, а деякі, не маючи медичної освіти, здобули свої навички тактичної медицини одразу на фронті. Кожна марка в цій серії – це символ незламності та відданості, що осяває їхні подвиги яскравим світлом вдячності.

 

Довідково. Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників, конверта «Перший день» – 35 000 екземплярів, карток – 35 000 екземплярів. Придбати поштовий випуск можна з 26 липня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті. Художник поштових марок, конверта «Перший день» та карток – Олександр Охапкін.

 

 

Версія для друку