Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко: Спільними зусиллями ми зможемо розширити реабілітаційну мережу на Житомирщині та модернізувати наші лікарні. ВІДЕО

26 Липня 2024 • 15:33

Кіл-сть переглядів: 353

Сьогодні, 26 липня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко долучився до відкриття ще одного відділення реабілітації на Житомирщині — в другій міській лікарні Житомира. Також участь у заході взяв Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, Житомирської міської ради, працівники медичних установ міста та медіа.

 

Як зазначив Віталій Бунечко, на базі нового відділення пацієнти, які вже пройшли гострий період реабілітації зможуть пройти додаткове амбулаторне відновлення. Для них працюватимуть фізичні терапевти, ерготерапевти, практичний психолог, лікар-психолог та логопед. На реалізацію цього проєкту лікарня спрямувала 11,8 мільйона гривень.

 

Відділення забезпечене сучасним обладнанням. В залі фізичної терапії встановлені нові бігові доріжки, велотренажери та тренажер, який імітує ходіння сходами. Завдяки цим новим тренажерам пацієнти зможуть швидше відновлюватися та повертатися до звичного життя.

 

Усе відділення є інклюзивним. Для людей з порушенням зору всі таблички продубльовано шрифтом Брайля, а ширина отворів для дверей дозволяє вільно пересуватися на колісному кріслі. Також під час реконструкції було встановлено нову шахту ліфта та підіймач, які відповідають всім сучасним нормам для маломобільних груп населення.

 

Також вдалося оновити ще три відділення лікарні, які вже успішно працюють та надають допомогу пацієнтам.

 

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії створене для реанімації пацієнтів з порушенням вітальних функцій та для нагляду за пацієнтами в ранньому післяопераційному періоді. Відділення розраховане на 12 ліжок, обладнаних медичними консолями для під’єднання медичної апаратури та моніторів пацієнта, що забезпечує постійне спостереження за його станом. Для медичного персоналу зробили комфортну та простору ординаторську.

 

Відділення променевої діагностики оснащене новітнім обладнанням, включаючи комп’ютерний томограф та ангіограф. Вже розпочато ремонт приміщення.

 

Відділення оперативної гінекології з новою сучасною операційною та усім потрібним обладнанням. Тепер тут можуть проводитися передові органозберігаючі операції та лікування різних форм непліддя.

«Дякую всім, хто долучився до реконструкцій відділень в нашій лікарні. Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо розширити реабілітаційну мережу на Житомирщині та модернізувати наші лікарні для комфортного та ефективного лікування громадян», — зазначив Віталій Бунечко.

Версія для друку