Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк? У Любарській громаді на Житомирщині функціонує Центр життєстійкості

30 Липня 2024 • 14:10

Кіл-сть переглядів: 111

Ментальне здоров’я — це стан психічного добробуту, який дозволяє людині справлятися зі стресом, реалізовувати здібності, навчатися та працювати, робити внесок у життя своєї громади.

 

Ментальне здоров’я є основним правом людини та невід’ємною частиною її загального фізичного стану. Тому, задля покращення психічного здоровʼя в громадах Житомирщини створюються Центри життєстійкості.

 

Один з таких Центрів у селищі Любар відвідали регіональна координаторка з ментального здоровʼя в області Ірина Гладка і директорка Житомирського обласного центру соціальних служб Анна Антипова.

 

Під час візиту вони ознайомились з можливостями і сервісами Центру життєстійкості, роботою фахівців, результатами та планами закладу.

 

Жителі Любарської громади звертаються до Центру аби покращити власне ментальне здоров’я та навчитися технікам відновлення і стійкості до життєвих випробувань.

 

З моменту відкриття простору фахівцями було проведено 60 групових занять та охоплено 4 080 осіб.

 

Індивідуальні та групові психологічні і психосоціальні послуги можуть отримати всі бажаючі безкоштовно за адресою: смт. Любар, вул. Незалежності, буд.71/31 (приміщення Центральної бібліотеки). Графік роботи: понеділок – пʼятниця з 8:00 до 17:00, субота з 12:00 до 15:00, неділя -вихідний.

 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирська ОВА виступає перша заступниця начальника голови ЖОВА Наталія Остапченко.

 

Версія для друку