Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Енергетика та реагування на виклики війни: на Житомирщині відбулося друге регіональне засідання Конгресу. ВІДЕО

30 Липня 2024 • 14:20

Кіл-сть переглядів: 113

У Житомирській області відбулося регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

 

Захід відбувся у змішаному форматі за участі представників Житомирської ОВА, територіальних громад, а також профільних міністерств та органів державної влади.

 

Модерував засідання начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко. Він зазначив, що це засідання є майданчиком для розгляду питань, які наразі є актуальними для регіону, а також обговорення шляхів подальшого їх вирішення.

 

Основними темами регіонального Конгресу стали фінансові питання, підготовка до осіннього та зимового періоду, альтернативні джерела енергії, створення безпечних умов у закладах освіти, а саме в дошкільних закладах, а також розвиток реформи місцевого самоврядування.

 

Під час засідання також було розглянуто питання енергетичного забезпечення соціальних та медичних установ. Крім того, було порушено питання створення нових лікарень та поліклінік у Житомирській області.

 

Своєю чергою очільники та представники громад мали нагоду поставити питання до представників профільних відомств щодо ситуації у конкретних районах та населених пунктах.

 

Детальніше дивіться у відео.

Версія для друку