Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбарєрність: У Житомирській ОВА відбулося третє засідання «Година безбар’єрності». ФОТО. ВІДЕО

01 Серпня 2024 • 16:15

Кіл-сть переглядів: 131

Сьогодні, 01 серпня, у Житомирській обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання Ради безбар’єрності за участі заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського та членів Ради безбар’єрності при Житомирській ОВА.

 

Під час засідання було презентовано «Абетку безбар’єрності», яку розробило управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОВА. Це унікальний візуалізаційний інструмент, який дозволяє краще запам’ятати основні принципи та поняття, що становлять основу безбар’єрності. Використовуючи кожну літеру алфавіту як маркер, ми можемо легко передати важливу інформацію як для дорослих, так і для дітей. У абетці зібрані визначені принципи та поняття, що є ключовими для створення рівного середовища у всіх сферах нашого життя.

 

Засідання проходило під гаслом «Слово має значення».

 

Як зазначила начальник управління Ірина Дембіцька, до створення «Абетки Безбар’єрності» надихнули вже існуючі проєкти, зокрема такі як «Абетка безпеки», «Абетка здоров’я»,  «Абетка харчування».

 

Кожен структурний підрозділ презентував свою літеру з «Абетки Безбар’єрності» це були літери «Ї», «Й», «У», «Ф», «Ч», «Х», «Ц», «Ш», «Щ», «Ь», «Ю», «Я» та пояснив вибір слова до літери і його пов’язаність з поняттям безбар’єрність.

 

Під час засідання відбувалася жвава дискусія.

 

Довідково. за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнято Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень, яка передбачає внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім.

 

 

Версія для друку