Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#єВідновлення: Громадянами подано 999 заяв на отримання компенсації

02 Серпня 2024 • 11:42

Кіл-сть переглядів: 94

Попри всі труднощі війни, держава не лишає людей сам на сам з проблемами і знаходить можливості допомагати людям відновлювати своє житло.

 

 

В 2022 році Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерством цифрової трансформації створило Реєстр пошкодженого та знищеного майна, який став базою для всіх програм відновлення.

 

На сьогодні в Житомирській області з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» громадянами подано 999 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження, та 186 заяви на отримання компенсації за зруйноване житло.

 

 

Наразі комісіями прийнято 757 рішень про виплату компенсації на загальну суму 77,4 млн грн та надано 164 відмови у виплаті компенсації за пошкоджене житло. Також комісіями сформовано 142 житлові сертифікати на загальну суму 145,9 млн грн за знищене житло та прийнято рішення про виплату 11 грошових компенсацій на будівництво приватних житлових будинків на власних земельних ділянках на суму 11,6 млн грн, водночас надано 26 відмов у виплаті такої компенсації. Решта заяв опрацьовуються комісіями або очікують обробки.

 

 

Нагадаємо, що в Житомирській області налічується 4830 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії. Із 66 територіальних громад області, пошкодження зареєстровані у 28 громадах; з них пошкодження житлового фонду – в 24.

 

З 10 травня 2023 року Міністерство відновлення реалізує державну програму допомоги українцям, чиє житло було пошкоджено або знищене в результаті російської агресії.

 

Версія для друку