Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Березівська громада Житомирщини підписала протокол про наміри співпраці з італійськими містечками

05 Серпня 2024 • 11:46

Кіл-сть переглядів: 146

Представник Березівської громади з Житомирщини Максим Ватульєв взяв участь у робочій поїздці до італійського містечка Маріно.

 

Головна мета зустрічі — сприяти культурному обміну та взаємному розумінню між громадами і містечками двох країн, підтримувати економічну співпрацю, розвивати спільні освітні та спортивні проєкти, створювати можливості для обміну досвідом у сфері муніципального управління та місцевого самоврядування.

 

У ході зустрічі кожен учасник від української сторони мав змогу презентувати свою громаду, озвучити власне бачення напрямків роботи для бізнес-партнерів та залучення інвестицій з боку іноземців під час і після війни в Україні: від аграрних, переробних, промислових секторів до сфери послуг та технологій.

 

По завершенні триденної зустрічі був підписаний протокол про співпрацю, результатом якого має стати угода про побратимство між Березівською громадою та шістьма муніципалітетами Італії.

 

Цією угодою визначаються головні аспекти співпраці у сфері культури та освіти, в економічному напрямку, у туристичній та спортивній сферіах.

 

Угода передбачає ще один важливий напрямок — муніципальне управління: обмін досвідом у сфері міського планування, житлово-комунального господарства, транспорту та екології, розробка та впровадження спільних проєктів з покращення інфраструктури і якості життя жителів громади тощо.

 

У Березівській громаді впевнені, що завдяки міжнародній співпраці та підтримці, попри труднощі сьогодення, громада стане на крок ближче до нових перспектив свого розвитку.

Версія для друку