Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Сильні України» – спортивні змагання серед ветеранів відбудуться в Звягелі

06 Серпня 2024 • 15:46

Кіл-сть переглядів: 157

10 серпня в місті Звягель Житомирської обл. відбудеться шостий етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України».

 

 

Учасники змагатимуться у веслуванні на тренажері, жимі лежачи, аеробайках та в ривку гирі. Головним суддею стане Василь Вірастюк, чемпіон світу зі стронгмену.

 

 

Змагання організує Федерація стронгмену України

 

 

Щоб взяти учать у заході, необхідно зареєструватися bit.ly/3zJLwPn

 

 

«Сильні України» – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися в 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України» за підтримки депутатів партії «Слуга Народу» та меценатів. У жовтні 2023 року на міжнародному фестивалі Arnold ClassicEurope в Мадриді ветерани, учасники першого всеукраїнського туру змагань, встановили світовий рекорд з адаптивного стронгмену, протягнувши за канат в упорі сидячі 4 вантажівки загальною масою 35 тон на 20 метрів за 30,69 секунди.***

Версія для друку