Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Між двома населеними пунктами Макалевичі та Мигалки відкрили відбудований міст

07 Серпня 2024 • 13:40

Кіл-сть переглядів: 156

Сьогодні, 07 серпня, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко долучилася до відкриття мосту між населеними пунктами с. Макалевичі Житомирської області та с. Мигалки Київської області.

 

“Відкриття цього мосту є результатом спільних зусиль військових, місцевої влади та благодійників, що показує, що навіть у найважчі часи ми здатні досягати великих цілей. Тепер він не просто з’єднує два населені пункти, але й служить символом надії та відновлення. Завдяки мосту наші громади отримали не лише безпечний транспортний шлях, а й нові можливості для економічного та соціального розвитку”, — підкреслила Наталія Остапченко.

 

Військовослужбовцями підрозділу Державної спеціальної служби транспорту із використання власних матеріалів та закуплених коштом  місцевого бюджету були проведені роботи із будівництва нового мосту та виконанні роботи щодо влаштування насипу опор, монтаж прогонових будов, монтаж колесовідбійника, монтаж билець, монтаж бар’єра безпеки.

 

Ще раніше міст між двома населеними пунктами був збудований власними силами населення громади, який слугував для транспортного сполучення між двома населеними пунктами, а з початком війни слугував, як резервна переправа для безпечного виїзду населення з окупованих населених пунктів, таких як Бородянка, Нова Буда, Загальні через Пісківку на безпечну територію. Міст знаходився в аварійному стані та потребував ремонту.

 

Загалом в області під час повномасштабного вторгнення рф на територію України пошкоджено 10 мостів, із них 5 місцевого значення та 5 державного значення.

 

Нагадаємо, що вночі, 19 березня 2022 року, ворог скинув чотири снаряди по транспортній інфраструктурі між селищем Пісківка і селом Мигалки.

 

 

Версія для друку