Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Триває підготовка до встановлення сонячних станцій у закладах «первинки» Житомирщини

07 Серпня 2024 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 128

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, у 130 закладах первинної медичної допомоги в різних областях України триває процедура підготовки лікарень до встановлення фотовольтаїчних електростанцій. Нагадаємо, що енергетичне обладнання встановлять у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

 

Обладнання складається з цілих комплектів сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать у майбутньому стабільність роботи закладів охорони здоров’я.

 

Таку станцію встановлять в Бердичівському районі в Райгородецькій Центральній ПМСД, а саме в Озадівській та Райгородецькій амбулаторії.

 

В умовах регулярних атак ворога на цивільну інфраструктуру України облаштування сонячними панелями закладів охорони здоровʼя є вкрай необхідним. Обладнання дозволить підсилити енергетичну безпеку та забезпечити медзаклади можливістю для максимально автономної роботи, аби пацієнти мали змогу отримувати всю необхідну медичну допомогу безперебійно та в повному обсязі.

 

Наявність фотовольтаїчних електростанцій дасть змогу лікарням використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а також накопичувати її. Встановлення таких станцій дозволить закладам значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби медзакладів.

 

Наразі завершується процедура обстеження обʼєктів та збір вихідної інформації. Зокрема, буде визначено опорну спроможність дахів медзакладів та можливість монтажу фотовольтаїчних панелей у лікарнях — для проєктування енергетичного обладнання у лікарнях.

 

Нагадаємо, що енергетичне обладнання встановлять у межах спільного проекту МОЗ України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine).

Версія для друку