Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПрозорістьТаПідзвітність: Житомирська РВА проаналізувала публічні закупівлі на предмет доцільності використання бюджетних коштів

08 Серпня 2024 • 09:30

Кіл-сть переглядів: 100

7 серпня у Житомирській районній військовій адміністрації під головуванням першого заступника начальника Житомирської РВА Сергія Кириченка відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

 

Під час засідання було  поінформовано про закупівлі, які не були винесені на розгляд робочою групою. Так, для потреб медичних, освітніх закладів, будинків тощо у восьми територіальних громадах було придбано деревину на загальну суму понад 8,4 млн гривень, а також оголошена Березівською громадою закупівля необхідної для потреб ЗСУ техніки вартістю 73 тис. гривень.

 

 

Члени робочої групи – представники структурних підрозділів Житомирської РВА, ГУ Національної поліції в Житомирській області, а також запрошені представники громад, які взяли участь у засіданні в змішаному форматі, проаналізували  публічні закупівлі, оголошені суб’єктами господарювань району на предмет доцільності використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

 

 

На їх розгляд було винесено п’ять оголошених замовниками закупівель. Це – послуги з ремонту дорожнього покриття (Березівська, Глибочицька, Станишівська громади), капітальний ремонт приміщення котельні ліцею (Станишівська громада), капітальний ремонт внутрішньої системи вентиляції споруди протирадіаційного укриття освітнього закладу (Новогуйвинська громада).

 

Загальна вартість закупівель становить понад 12,5 млн грн. З трьох  тендерів переможців визначено, решта чекають рішення. Проаналізовані закупівлі визнані обґрунтованими і необхідними.

 

Підсумовуючи засідання робочої групи, Сергій Кириченко ще раз наголосив на необхідності раціонального й ефективного використання бюджетних коштів, спрямування їх на першочергові потреби, зокрема на створення безпекових заходів на території району (йдеться про укриття), підтримку Збройних Сил України.

 

 

Нагадаємо, робоча група з питань протидії корупції «Прозорість та підзвітність» при Житомирській районній військовій адміністрації створена у січні 2024 року. Її основна мета – аналіз використання бюджетних коштів при проведенні закупівель та запобігання їх необґрунтованому використанню.

 

Версія для друку