Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

З робочим візитом Житомирщину відвідав заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук

08 Серпня 2024 • 15:55

Кіл-сть переглядів: 189

Сьогодні, 08 серпня, під головуванням заступника Міністра юстиції України – Голови Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх Олександра Банчука відбулася робоча нарада  щодо порядку реалізації пілотного проєкту щодо впровадження центрів захисту дитини (за моделлю Барнахус).

 

До зустрічі долучилися заступник начальника ОВА Костянтин Лопушанський, директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, представники ГУ Нацполіції у Житомирській області та Житомирської обласної прокуратури, керівники профільних структурних підрозділів.

 

Зокрема учасники заходу обговорили роботу відділення захисту та соціально-психологічної підтримки в процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус) Житомирського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

 

З метою створення дружнього середовища до дитини в Центрі проведено поточний ремонт та підготовлено чотири кімнати для відділення Барнахус, зокрема кімната для групової роботи, кімната очікування, кімната опитування та медичний кабінет, в яких встановлено необхідне обладнання та меблі. Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» для функціонування відділення Барнахус надано благодійну допомогу меблями та обладнання.

 

Як зазначив заступник начальника ОВА Костянтин Лопушанський, станом на 07 липня  фахівцями відділення Барнахус спільно з працівниками правоохоронних органів проведено 53 допити дітей, віком до 18 років (27 дівчаток та 26 хлопчиків), які зазнали насильства або стали свідками насильства, а також проведено 4 слідчих експерименти та 4 слідчих дій. А у самому відділенні Барнахус працюють 3 фахівці: 2 психолога та соціальний педагог.

 

Наразі робота відділення «Барнахус» у Житомирській області продовжується.

 

Довідково. Житомирський обласний центр соціально-психологічної допомоги є закладом, що надає соціальні послуги особам, які внаслідок стихійного лиха, збройних конфліктів, домашнього насильства та насильства за ознакою статі, торгівлі людьми або реальної загрози їх вчинення тощо перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

 

Основним завданням центру є надання комплексу соціальних послуг, зокрема з надання тимчасового притулку, кризового та екстреного втручання, консультування, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, що сприятиме в якнайшвидшому їх поверненню до нормальних умов життєдіяльності.

 

Версія для друку