Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

70 дітей з Житомирщини вирушили на відпочинок до мальовничого Буковелю. ФОТО. ВІДЕО

13 Серпня 2024 • 14:10

Кіл-сть переглядів: 1 422

Сьогодні, 13 серпня, 70 дітей із Житомирської області вирушили на незабутній відпочинок до мальовничого Буковелю. Ця подія стала можливою завдяки зусиллям Житомирської обласної військової адміністрації та фінансовій підтримці ЮНЕСКО та уряду Японії. Організатори подарували дітям можливість відновити сили, отримати безліч емоцій та знайти нових друзів.

 

.

У рамках проєкту ЮНЕСКО, що спрямований на підтримку дітей та сімей, які постраждали від військових дій, вже оздоровлено 485 дітей Житомирщини. Ідея проєкту – не лише подарувати дітям можливість відпочити, але й надати їм можливість відновлення психо-емоційного стану, здобути новий соціальний досвід, сформувати нові сенси життя в умовах війни та отримати нові навички підтримувати своє психосоціальне благополуччя.

 

«Війна негативно позначається на психічному здоров’ї дітей, що може негативно вплинути на їх майбутнє. ЮНЕСКО разом з Урядом Японії підтримує українських дітей через надання можливості відновити свій психоемоційний стан в безпечних мальовничих куточках України, знайти нових друзів і здобути новий досвід, який підтримуватиме їх протягом наступного навчального року. Загалом ЮНЕСКО протягом літа 2024 року забезпечило літнім відпочинком 1000 дітей з найбільш вразливих категорій» – зазначила Національний проєктний офіцер ЮНЕСКО Оксана Савицька, координатор проєкту.

 

.

Окрім відпочинку, кожна дитина отримала спеціальні подарункові набори, які стануть в пригоді під час подорожі. Ці маленькі сюрпризи ще більше підняли настрій дітям, підкреслюючи важливість піклування та уваги до кожного з них.

 

.

До вітального слова доєдналася заступниця директора Департаменту освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації Світлана Близнюк.

«Я рада бачити сьогодні ваші дитячі посмішок. Вони нагадують нам, що навіть у найважчі часи ми зобов’язані захищати та підтримувати вас, наших дітей. Хоча сьогодні дитинство в Україні проходить у складних умовах, ми робимо все можливе, щоб ви відчули радість, безпеку і любов. Нехай цей відпочинок стане для вас джерелом сил та натхнення», – наголосила Світлана Близнюк.

Відправлення дітей до Буковеля – це чудова можливість для них відпочити та відновити сили й важливий крок до психологічної реабілітації та нормалізації їхнього життя.

 

До вітального слова доєднався також Олег Лучка, представник Карітас України, який є постачальником послуг з організації таборування за фінансової підтримки ЮНЕСКО. Він зазначив про важливість безпечного відпочинку дітей в умовах війни.

 

 

 

Версія для друку