Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: На платформі Дія.Освіта зʼявився новий розділ з безбарʼєрності

15 Серпня 2024 • 16:20

Кіл-сть переглядів: 108

Новий розділ на Дія.Освіта – з освітніми серіалами про безбар’єрність та інструментами для розбудови суспільства рівних можливостей. Відтепер усі продукти, розроблені у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», – на одній сторінці.

 

Тут зібрані освітні серіали, присвячені темі безбар’єрності.

 

Про те, як коректно та з повагою комунікувати з людьми із бойовим досвідом, зокрема й тими, хто отримав інвалідність та пережив полон, розповідає серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія». А створений до нього однойменний симулятор спростить засвоєння отриманої інформації та допоможе обрати гідний варіант поведінки у типових життєвих ситуаціях.

 

Також у розділі є освітній серіал «Держава без бар’єрів», який пояснює, що таке безбар’єрність загалом і як вона працює на публічній службі зокрема. Ще один проєкт під назвою «Безбар’єрна грамотність» допоможе побачити світ очима людей з інвалідністю та зрозуміти, які стереотипи уже давно мають «канути в Лету» (спойлер – усі).

 

Зібрав новий розділ і посилання на основні практичні інструменти, які допомагають творити безбар’єрність – «Довідник безбар’єрності», Гайд безбар’єрних подій, «Альбом безбар’єрних рішень» тощо.

 

Щоб дивитися, переходьте за посиланням.

 

 Також знайти новий розділ можна у футері порталу Дія.Освіта.

 

Освітні продукти на тему безбар’єрності на Дія.Освіта, флагманському проєкті Міністерства цифрової трансформації України з безбар’єрності, представлені у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Стратегія розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Версія для друку