Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Що треба знати людині зі статусом ВПО, аби пройти обстеження і лікування онкохвороб

20 Серпня 2024 • 16:10

Кіл-сть переглядів: 85

Через російську агресію мільйони українців змушені були стати внутрішньо переміщеними особами – вони залишили свої домівки та переїхали жити у більш безпечні регіони країни. Особливо важко тим, хто одночасно намагається подолати важке онкозахворювання або має рідних, які борються з онкологією.

 

Незалежно від місця проживання і реєстрації кожен може отримати медичну допомогу в повному обсязі. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

 

Житомирський обласний онкодиспансер, де є усі можливості для лікування онкологічних хвороб, відкритий для всіх пацієнтів, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Для отримання медичного обслуговування у закладі необхідно мати електронне направлення сімейного лікаря або лікуючого лікаря. Це може бути лікар комунального закладу, або приватного, чи працювати як ФОП за договором із НСЗУ. У випадку втрати зв’язку з сімейним лікарем за місцем попереднього проживання, ВПО можуть звернутись на первинний прийом до сімейного лікаря будь-якого закладу сімейної медицини, що співпрацює з НСЗУ, та отримати е-направлення.

 

Пацієнтам зі статусом ВПО при переїзді, щоби продовжити лікування онкологічних хвороб, обов’язково треба мати паспорт та електронне направлення до лікаря. За наявності е-направлення пацієнтам необхідно попередньо записатись на прийом через сайт Житомирського обласного онкодиспансеру або в реєстратурі закладу за номерами телефонів: +38 (0412) 43-42-09, +38 (068) 98-77-834, +38 (098) 319-36-43.

 

На прийом в день запису слід прибути заздалегідь за 20-30 хвилин до визначеного часу та оформити в реєстратурі карту амбулаторного пацієнта. Наявність паспорту громадянина України або документу, що засвідчує особу, обов’язкова. Також слід надати в реєстратурі для ознайомлення довідку ВПО.

 

Враховуючи надзвичайну ситуацію, яка змусила українців залишити свої домівки, не варто забувати, що  здоров’я є найважливішим пріоритетом у житті людини.

 

Житомирський обласний онкодиспансер є провідним медичним закладом, який надає комплексну медичну допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями. У закладі пацієнти можуть отримати консультацію, професійне обстеження, діагностику та необхідне лікування.

 

В онкодиспансері працюють кваліфіковані лікарі, які спеціалізуються на різних напрямках онкології, та використовуються сучасні діагностичні методи, такі як комп’ютерна томографія, ультразвукове обстеження та інші методи, що допомагають точно встановити діагноз і спланувати ефективне лікування. У Житомирському онкодиспансері пацієнтам буде надано всі необхідні методи лікування онкозахворювань, такі як хімієтерапія, імунотерапія, променева терапія та хірургічні втручання.

 

Зазначимо, що від початку війни проти російських окупантів до Житомирського обласного онкодиспансеру звернулось за консультацією чи для проходження лікування більше 3 тис. внутрішньо переміщених пацієнтів.

Версія для друку