Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина долучилася до патріотичного забігу “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. ФОТО. ВІДЕО

31 Серпня 2024 • 11:41

Кіл-сть переглядів: 528

Сьогодні, 31 серпня, відбувся щорічний забіг“Шаную воїнів, біжу за героїв України”, присвячений Дню пам’яті Захисників України, який відзначається 29 серпня, вже став традицією, що об’єднує тисячі людей з усієї країни та за її межами.

 

Ця подія, яка розпочалася в 2018 році, з кожним роком набуває все більшого масштабу і з 2022 року вона офіційно набула статусу міжнародної.

 

Участь у заході взяли заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, представники житомирської міської влади, громадськість та ЗМІ.

 

Захід розпочався з виконання гімну України та вшанування полеглих Героїв хвилиною мовчання.

 

«Кожен крок цього забігу — це символ нашої пам’яті та вдячності тим, хто віддав своє життя за Україну. Ми біжимо не лише для себе, але й для тих, чиї імена тепер увічнені у боротьбі за свободу. Вони залишаються живими у нашій пам’яті, і ми продовжуємо їхній шлях до перемоги», — сказав Віктор Градівський.

 

Цьогоріч забіг розпочався з дитячої дистанції в 200 метрів. Діти з натхненням брали участь у заході, тим самим демонструючи єдність та повагу до тих, хто захищає їхнє майбутнє.

 

Кожен учасник міг обрати для себе дистанцію — 2 км, 5 км або 10 км. Бігуни закріпли на футболці ім’я Героя, знайомого або незнайомого, який віддав своє життя за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки. Така символічна підтримка не лише вшановує пам’ять загиблих, а й привертає увагу до їхніх історій.

 

 

 

Версія для друку