Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПрозорістьТаПідзвітність: Держаудитслужба провела моніторинг процедур закупівель на Житомирщині

04 Вересня 2024 • 14:37

Кіл-сть переглядів: 119

У Житомирській області державні аудитори активно здійснюють моніторинг публічних закупівель, спрямований на виявлення порушень законодавства та забезпечення прозорості використання бюджетних коштів. Внаслідок цього кілька замовників були змушені вжити відповідних заходів для усунення виявлених порушень.

 

Реконструкція під соціальний прихисток у Житомирі

 

11 червня 2024 року комунальна установа «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради оголосила про проведення публічної закупівлі на реконструкцію нежитлового приміщення під соціальний прихисток для внутрішньо переміщених осіб та інших соціально вразливих груп населення. За результатами аукціону, який відбувся 1 липня 2024 року, переможцем було оголошено ФОП Нонік Сергій Олександрович із кошторисним розрахунком 4 млн 933 тис. грн.

 

15 липня 2024 року Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області розпочало моніторинг цієї закупівлі. За результатами перевірки, аудитори встановили порушення законодавства під час розгляду тендерної пропозиції. 12 серпня 2024 року договір підряду між сторонами було розірвано як захід усунення порушення.

 

Капітальний ремонт дороги в Малині

 

Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Малинської міської ради 4 червня 2024 року розпочало публічну закупівлю на капітальний ремонт дорожнього полотна проспекту Машинобудівників. Після розгляду пропозицій від учасників тендеру переможцем було оголошено ТОВ «АСФАЛЬТ ПЛЮС» з кошторисом 8 млн 969 тис. грн, і договір було підписано 9 липня 2024 року.

 

Однак 8 липня 2024 року державні аудитори розпочали моніторинг цієї закупівлі, який виявив порушення щодо неоприлюднення замовником інформації про предмет закупівлі на вебсайті. 1 серпня 2024 року замовник виправив цю ситуацію, опублікувавши інформацію на сайті Малинської міської ради.

 

Будівництво тиру для Житомирської академії поліції

 

6 червня 2024 року Житомирська академія поліції оголосила тендер на нове будівництво тиру з очікуваною вартістю 15 млн 221 тис. грн. Після розгляду пропозицій, 21 червня було зареєстровано пакет документів від ТОВ “МІСТО БУД ЦЕНТР”.

 

Однак під час моніторингу, розпочатого 2 липня 2024 року, аудитори виявили порушення щодо розгляду тендерних пропозицій. У зв’язку з цим, 10 липня 2024 року, замовник опублікував повідомлення про відміну торгів.

 

Публічні закупівлі — це не лише процес забезпечення державних потреб, але й механізм контролю за ефективним використанням бюджетних коштів. Завдяки моніторингу з боку Держаудитслужби, замовники вживають заходів для усунення порушень, що сприяє прозорості та довірі до публічних закупівель.»

 

Нагадуємо, що Житомирська обласна військова адміністрація запровадила прийом повідомлень про можливе нецільове використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

 

Відповідну інформацію надсилайте на електронну адресу, яка вказана на офіційному сайті Житомирської ОВА в розділі «Прозорість та підзвітність». Це дозволить фахівцям робочої групи “Прозорість та підзвітність” аналізувати ситуації та за необхідності вживати відповідні заходи.

Версія для друку