Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: Неля Ковалюк взяла участь у 31-й Сесії Комітету ООН з прав людей з інвалідністю

04 Вересня 2024 • 16:49

Кіл-сть переглядів: 107

Нещодавно представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк взяла участь у 31-й Сесії Комітету ООН з прав людей з інвалідністю, що проходила у місті Женева (Швейцарська Конфедерація).

 

Під час зустрічі учасники обговорили виконання Україною положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Представники уряду, зокрема Міністерство соціальної політики України, прозвітували про поточний стан реалізації зобов’язань щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю в країні.

 

Також представники громадськості мали можливість відповісти на запитання членів Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю й обмінятися думками щодо нагальних потреб та проблем людей з інвалідністю в Україні, що залишаються важливими в умовах воєнного конфлікту.

 

Протягом двох днів тривали слухання звіту українського уряду, де обговорювались ключові досягнення і виклики в імплементації Конвенції. Відзначено, що для України є пріоритетним питання створення безбар’єрного середовища та забезпечення рівного доступу до всіх аспектів соціального життя для людей з інвалідністю.

 

Довідково. Організаторами заходу стала Національна Асамблея осіб з інвалідністю України (НАІУ). Особливу підтримку в організації робочої поїздки надав також Український Жіночий Фонд, який протягом багатьох років підтримує жінок з інвалідністю в Україні. До делегації увійшли п’ять лідерок, що представляли інтереси українських жінок з інвалідністю.

Проведена сесія стала важливим кроком на шляху посилення міжнародного діалогу щодо прав людей з інвалідністю та підтвердила готовність України до подальшого виконання міжнародних зобов’язань.

Версія для друку