Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віктор Градівський долучився до семінар-наради щодо ідентифікації та реєстрації тварин на території Житомирської області

05 Вересня 2024 • 16:50

Кіл-сть переглядів: 126

04 вересня у приміщенні ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулася семінар-нарада ідентифікації та реєстрації тварин на території Житомирської області, участь у якій взяв заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський.

 

Під час наради учасники обговорили обговорили як проблемні питання так і подальші перспективи таких заходів. До обговорення долучилися директор ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» Петро Пешко, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Наталія Арендарчук та представники ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

Як зазначив Петро Пешко, а сьогодні ідентифікація та реєстрація тварин є частиною державної політики України, що приводить законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу та впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності. Запорукою отримання споживачем безпечної харчової продукції тваринного походження є одержання її від здорових тварин. Завдяки ідентифікації є можливість простежити ланцюг від вирощування тварин (їх стану здоров’я) до виробництва тваринницької продукції.

 

Також забезпечення належної ідентифікації і реєстрації тварин є важливим елементом сприяння охороні території від занесення та розповсюдження збудників хвороб тварин та оптимізації планування протиепізоотичних заходів.

 

За результатами обговорення ключових питань у сфері ідентифікації та реєстрації тварин, було досягнуто домовленостей щодо поглиблення співпраці та налагодження комунікацій між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області та підпорядкованими йому установами з ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» задля забезпечення епізоотичного благополуччя на території області, належного державного контролю в сфері обігу продуктів тваринництва, посилення заходів з забезпечення продовольчої безпеки в цілому та розширення міжнародних ринків збуту.

Версія для друку