Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

До 1140-річчя Житомира у Магістраті відкрили святкову експозицію

07 Вересня 2024 • 17:56

Кіл-сть переглядів: 307

Сьогодні, з нагоди відзначення 1140-річчя міста Жмитомир, в приміщенні магістрату розмістили різноманітні локації. Серед них – експозиції краєзнавчого музею, Народного музею імені Святослава Ріхтера, музею десантно-штурмових військ, Національного музею космонавтики імені С. П. Корольова, АТ «Житомирський маслозавод», АТ «Житомирські ласощі», скульптора Василя Фещенка, інформативний куточок краєзнавця Георгія Мокрицького, письменника Василя Земляка та живописця Миколи Максименка, художній простір Житомирської обласної організації Національної спілки художників України, художньої школи імені Віктора Шкуринського, художниць Анастасії Лісовської та Тетяни Лаврінець, сувенірна крамниця Дому української культури, національно-патріотичний проєкт «Духовні символи України» від БФ «Надія Є», локації ГО «Центр хореографічного мистецтва імені Наталії Скорульської» й школи балету «Аванте», «Архітектурна історія Маріуполя: від минулого до майбутнього» та локація Державного архіву Житомирської області.

 

До урочистостей за дорученням начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка долучився його заступник Віктор Градівський.

 

Він привітав жителів міста з річницею, а також відзначив видатних житомирян відомчими нагородами ОВА.

 

Місце проведення заходу обрали не випадково, адже серце нашого міста – на Замковій горі, на вулиці Кафедральній. Відвідати виставку можна буде щодня протягом вересня з 11:40 до 19:00. На вихідних також будуть проводитись лекторії.

 

Серед експонатів представлені історично-культурні локації, що включають музейні й художні простори, архіви та читацькі зони. Окрема частина експозиції присвячена Маріуполю. Відвідувачі зможуть ознайомитися з архівними документами, картинами, що зображують визначні будівлі та місця Житомира, а також з експозицією, присвяченою життєвому шляху відомих особистостей, чия діяльність була пов’язана з містом.

 

Однією з найбільш цікавих частин виставки є військові артефакти з музею ДШВ ЗСУ, а також унікальна колекція шевронів, зібрана 8-річним житомирянином Романом Масляковим.

 

Фото: Житомирська міська рада.

Версія для друку