Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У селищі Хорошів на Житомирщині запрацював простір для молоді з фокусом на ESTEAM-освіту

09 Вересня 2024 • 15:16

Кіл-сть переглядів: 110

Нещодавно у селищі Хорошів на Житомирщині відбулося відкриття унікального молодіжного простору Ko_Laba.

 

Простір поєднує шість основних напрямів діяльності, які допомагають розкрити потенціал молоді, отримати практичні навички, спрямовані на розвиток інноваційного мислення, творчості, аналітичних здібностей, які будуть корисними для кар’єри та життя.  Це – entrepreneurship (підприємництво), science (наука), technology (технології), engineering (Інженерія), arts (Мистецтво), mathematics (математика). Назву Ko_Laba простір отримав тому, бо вона вміщує в собі спільну роботу та фокус на дослідження, експериментування і реалізацію ідей.

 

Молодь, яка відвідала відкриття, із захопленням пізнавала новий світ можливостей. Дівчата та хлопці знайомилися з обладнанням, таким як 3D-принтер, VR, лазерний різак і термопрес. Також вони спробували настільні ігри, які є у просторі, від Розум, Ігромаг та Ранок, а ще ознайомилися з пізнавальними книгами від книгарень Якабу та видавництва ArtHuss. Під час заходу кожен зміг взяти участь в екскурсії, щоб більше дізнатися про підприємництво, інженерію, різні технології, мистецтво та науки.

 

Проєкт став можливим завдяки співпраці Хорошівської селищної ради, освітньої фундації GoGlobal у партнерстві з Дитячим фондом ООН (UNICEF), за підтримки Німецького банку розвитку KfW та Посольства Німеччини.

 

У GoGlobal зазначають, що усі молоді люди можуть приєднатись до молодіжного простору Ko_Laba. Незалежно від того, ким вони мріють стати у майбутньому, тут кожен знайде всі необхідні ресурси для розвитку своїх талантів і втілення власних ідей.

 

До слова, що Ko_Laba вже працює у містах Звягелі та Олевську Житомирської області, також молодь може відвідати два такі простори і на Київщині. Незабаром вони відкриються на Чернігівщині та Харківщині.

Версія для друку