Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Віталій Бунечко підписав меморандум про співпрацю між Житомирською ОВА та БФ “Гуманітарний Хаб «Житомир»”. ВІДЕО

10 Вересня 2024 • 11:44

Кіл-сть переглядів: 199

09 вересня у стінах Житомирської ОВА відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Житомирською обласною військовою адміністрацією та БФ Гуманітарний Хаб «Житомир».

 

Так, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та директорка БФ “Гуманітарний Хаб «Житомир»” Дар’я Сівцева підписали документ, завдяки якому наші захисники отримають ще більше розвідувальних дронів, а цивільні — гуманітарної допомоги.

 

Як зазначив Віталій Бунечко, Житомирська ОВА тісно співпрацює з цим благодійним фондом вже понад 2 з половиною роки. Фонд розвивається, масштабує свою діяльність, залучає великі українські компанії в якості донорів.

«Ми раді підтримати благодійний фонд на шляху масштабування діяльності. Адже волонтери з благодійного фонду “Гуманітарний Хаб «Житомир»” постійно підтримують Збройні Сили України», — зазначив Віталій Бунечко.

Також він зазначив, що благодійний фонд передав нашим захисникам сотні безпілотників, тони медикаментів, автомобілі та безліч іншого необхідного обладнання. Нещодавно фонд почав співпрацю з новим виробником БпЛА — «United Military Solutions», чиє виробництво знаходиться в Житомирській області. Завдяки цій співпраці наші військові вже скоро отримають нові розвідувальні та ударні дрони.

 

Зокрема, це:

 

Stick M-12 — дрон, що здатен летіти на відстань до 70 км та перебувати в повітрі понад годину. Він призначений для ураження стаціонарних цілей, броньованої техніки та місць дислокації особового складу ворога;

 

ZANZARA — дрон-розвідник із дальністю польоту до 200 км та тривалістю роботи до двох годин. Його здатність до виконання довготривалих місій забезпечує нашим захисникам точну інформацію про переміщення ворога.

«Ми вдячні всім, хто приєднується до нашої спільної мети — наближення нашої Перемоги та забезпечення мирного майбутнього для всіх нас!», — підкреслив очільник області.

Версія для друку