Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Оновлено терміни подання заявок на державний грант для вступників на контракт

11 Вересня 2024 • 10:20

Кіл-сть переглядів: 120

Подання заяв на державний грант відтерміновано і буде поновлено орієнтовно з 15 вересня 2024 року (дату та час буде оголошено окремо).

 

Ці зміни пов’язані з оптимізацією механізму надання грантів, що вдосконалюється та спрощується. Критерії для отримання державних грантів та їхні суми залишаються незмінними.

 

Серед ключових нововведень — спрощення процесу подання: тепер усе відбуватиметься через мобільний застосунок Дія, без потреби подавати заяву через електронний кабінет в ЄДЕБО чи відкривати спеціальний рахунок у банку.

 

Зміни будуть внесені до Постанови про реалізацію пілотного проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти, які найближчим часом розгляне уряд.

 

Міністерство освіти і науки України провело нараду спільно із закладами освіти щодо відповідних змін.

 

Стежте за оновленнями на офіційних каналах міністерства.

 

Довідково. Державний грант — це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за кошти фізичних або юридичних осіб, отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання. Отримати заяву на грант можна одразу після успішного зарахування через е-кабінет вступника з 5 вересня до 31 жовтня 2024 року.

 

Нагадаємо, що до пілотного проєкту із впровадження державних грантів долучилися три університети Житомирщини.

Версія для друку