Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ТиЯк: У Житомирській ОВА обговорили перспективи реалізації проєкту «Pro Mental Health» на Житомирщині. ВІДЕО

11 Вересня 2024 • 16:11

Кіл-сть переглядів: 220

Сьогодні, 11 вересня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів робочу зустріч з керівником польського Фонду міжнародної солідарності Павелом Косто. Також участь у зустрічі вязли перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко та заступник Віктор Градівський та заступниця Міністра у справах ветеранів Руслана Величко-Трофонюк.

 

Під час йшлося про створення чотирьох центрів психосоціальної підтримки, які функціонуватимуть у кожному районі та почнуть свою діяльність з жовтня 2024 року. Основна філософія центрів — людиноцентричний підхід, що передбачає турботу про кожного відвідувача та адаптацію послуг до його потреб.

 

Центри надаватимуть різноманітні послуги: індивідуальні та групові консультації психологів, психіатрів та соціальних працівників, заходи, які спрямовані на підвищення обізнаності щодо методів подолання стресу та зменшення упереджень у суспільстві, щодо необхідності піклування про своє  психічне здоров’я, реабілітаційні програми, зокрема з фізкультурно-спортивної реабілітації, а також мобільні виїзди для надання допомоги у віддалених населених пунктах.

«Розширення мережі закладів, які опікуватимуться психосоціальною підтримкою громадян стане гарним доповненням до системної роботи в цій царині, яка проводиться на Житомирщині в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти Як?”, яка реалізується за підтримки першої леді України Олени Зеленської», — зазначив Віталій Бунечко.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Європейської Комісії, польського державного Банку крайового господарства та програми «Підтримки демократії» Міністерства закордонних справ Польщі. Це дозволить розробити та апробувати модель надання психосоціальних послуг на місцевому та районному рівнях Житомирської області, яка допоможе відновити психологічне здоров’я та адаптацію наших співгромадян.

«Дякую представникам польського Фонду міжнародної солідарності та міністерству у справах ветеранів за співпрацю та внесок у цю важливу справу. Впевнений, що разом ми зможемо створити якісну систему підтримки, яка забезпечить гідне майбутнє нашим громадянам», — підкреслив очільник області.

Версія для друку