Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Курненська громада поділилася досвідом створення добровільної пожежної команди

16 Вересня 2024 • 16:52

Кіл-сть переглядів: 239

Курненська громада, що на Житомирщині, взяла участь у проєкті «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», що реалізується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії в межах 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».

 

Нещодавно у столиці відбулося засідання «круглого столу» учасників проєкту. Разом з представниками Фонду міжнародної солідарності в Україні, представниками Посольства Республіки Польщі та США, координаторами проєкту та іншими громадами-учасницями представники Курненської громадио бговорили і поділилися досвідом реалізації проєкту – створення добровільної пожежної команди, розглянули проблеми, які виникають на цьому шляху.

 

Для Курненської громади це питання є дуже актуальним, оскільки в межах згаданого проєкту тут створено ГО «Добровільна пожежна команда Курненської громади». Вже незабаром буде отримано амуніцію та спорядження для членів команди, а також пожежне авто. Крім того, триває будівництво пожежного депо, яке, як планується, стане не тільки базою для автомобілів, але і місцем культурного та соціального дозвілля вогнеборців.

 

Курненська громада об’єднує 26 сіл. В ній мешкають понад 850 жителів.

 

Версія для друку