Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#ПрозорістьТаПідзвітність: Верховна Рада підтримала у першому читанні новий урядовий законопроєкт про публічні закупівлі

18 Вересня 2024 • 16:09

Кіл-сть переглядів: 104

17 вересня Верховна Рада України підтримала у першому читанні урядовий законопроєкт №11520 про нову редакцію закону «Про публічні закупівлі». «За» проголосували 289 депутатів. Цей документ наближає законодавство України до норм ЄС та вдосконалює процес публічних закупівель в умовах післявоєнного відновлення країни.

 

Головна мета законопроєкту — продовжити адаптацію системи закупівель до законодавства ЄС, запровадити гнучкі інструменти закупівель для повторюваних потреб, розвивати соціально відповідальний бізнес, та надати преференції ветеранським бізнесам та підприємствам, що наймають людей з інвалідністю.

 

За словами Першої віцепрем’єр-міністерки України – Міністерки економіки України Юлії Свириденко, завдяки цьому законопроєкту деякі перевірені ефективні інструменти проведення публічних закупівель будуть перенесені на рівень закону. Йдеться про механізм виправлення помилок, спрощення механізмів подання пропозицій, використання електронного аукціону та надання можливості учасникам подавати тендерні пропозиції з ціною, вищою за очікувану вартість закупівлі.

 

Новий закон також дозволить залучити більше підприємців у сферу публічних закупівель, а також надати ветеранам війни та особам з інвалідністю, можливість брати участь у публічних закупівлях на особливих умовах.

 

Зокрема, серед нововведень будуть інструменти, які ширше застосовуватимуть нецінові критерії оцінки. Будуть задіяні нові процедури закупівлі, такі як конкурс проєктів, інноваційне партнерство, динамічні системи закупівель, торги з обмеженою участю та інші.

Версія для друку