Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#безбар’єрність: Неля Ковалюк провела аудит доступності скверу на Мальованці. ФОТО. ВІДЕО

23 Вересня 2024 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 148

Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк провела аудит доступності нещодавно реконструйованого скверу на Мальованці. Під час перевірки були перевірені умови доступу до інфраструктурних об’єктів для людей з порушеннями опорно-рухового апарату та іншими особливими потребами.

«Дуже важливо, щоб наше місто ставало доступним для всіх жителів. Щодо скверу, можу сказати, що доріжками ходити зручно, є можливість зайти до деяких кіосків з хлібобулочними виробами та молочною продукцією. Однак, на жаль, більшість магазинів та супермаркетів у цьому сквері залишаються недоступними для людей з порушеннями опорно-рухового апарату», — зауважила Неля Ковалюк.

Аптека, яка знаходиться на території скверу, є доступною: вона обладнана зручним пандусом, а також спеціальними тактильними позначками для людей з порушеннями зору. Неля Ковалюк наголосила на необхідності подальших кроків для забезпечення повної безбар’єрності у місті, щоб усі громадяни мали рівний доступ до інфраструктури та послуг.

 

Аудит став частиною системної роботи з підвищення рівня інклюзивності та комфортності міських просторів для людей з інвалідністю, яка триває в рамках програми безбар’єрності.

 

 

Версія для друку