Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Керівництво ОВА долучилося до десятого Форуму електронного врядування “Forum 451Е: Decade of Innovation”

26 Вересня 2024 • 16:32

Кіл-сть переглядів: 235

У Львові відбувається головна подія десятого форуму електронного врядування “Forum 451Е: Decade of Innovation”. Цьогорічна фокусна тема — “Великі (маленькі) перемоги електронного урядування в Україні” та “Міжнародні проєкти, що сприяють розвитку сервісів е-врядування”. Вибір цієї тематики пов’язаний з актуальністю розвитку електронного документообігу у різних сферах, який є зручним та доступним, а також із новими можливостями електронного урядування.

 

Від Житомирської обласної військової адміністрації до Форуму долучилися керівник апарату ОВА Олег Шарварко та заступник начальника ОВА з питань цифрового розвитку, трансформацій і цифровізації Костянтин Лопушанський.

 

Учасники форуму ознайомились із досвідом Львова у розвитку системи електронного документообігу на прикладі Львівської міської ради. Луцька міська рада презентувала автоматизовану систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті, а Вінницька громада представила проєкт «Електронна медицина», зокрема персональний кабінет пацієнта.

 

Також учасників ознайомили з електронними сервісами Міністерства оборони України, такими як “Резерв+” та “Армія+”, які наразі є надзвичайно актуальними. Ці сервіси презентувала заступниця Міністра оборони України Катерина Черногоренко.

 

Другий блок форуму був присвячений впровадженню нових сервісів е-врядування в Україні. Учасники дізналися про плани щодо створення єдиного державного реєстру адрес та про вплив електронних послуг на підвищення прозорості й ефективності е-демократії в країні.

 

Обговорені на форумі питання викликали жваві дискусії, адже вони є вкрай актуальними для України на сьогодні.

Версія для друку