Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мобільні медичні команди на Житомирщині. 10 місяців роботи у регіоні

02 Жовтня 2024 • 17:00

Кіл-сть переглядів: 100

Першим виїздам лікарів безпосередньо до місцевих жителів Словечанської, Народицької та Олевської громад передувала важлива підготовча робота. Про те, як це було поділилася координаторка ММК на Житомирщині Анастасія Батирєва.

 

Вона зазначила, що завдяки ММК вдалося допомогти людям, які проживають у віддалених прикордонних селах і до яких важко, а іноді й неможливо доїхати. Як показує практика, ці люди роками не бачили лікаря, вони мають обмежений доступ до інтернету і можуть бути відірваними від інформаційного поля. Клієнтами ММК є переважно люди похилого віку і для них так само важливо, щоб їх почули, вислухали, обстежили та проявили увагу та турботу. І думаю, що ми подарували їм частинку цієї турботи.

 

За її словами, найважчими були початкові організаційні моменти, коли потрібно підготувати всі документи, машину, обладнання, сформувати команди. І складність полягала саме в тому, що на цьому етапі ніколи не видно результату, завжди здавалося, наче ми буксуємо на одному місці. Однак, після першого виїзду, стало зрозуміло, що початковий організаційний етап пройшов успішно, а всі фахівці ММК — справжні професіонали, які чітко знають свою роль та зону відповідальності.

 

Анастасія Батирєва розповіла, що найбільше запам’ятовуються перші враження, тому згадується перший зимовий моніторинговий візит до одного з сіл, а саме те, як було холодно, і як тепло люди зустрічали ММК. Кожен розповідав свою історію, для кожного клієнта це був привід зібратися разом, поспілкуватися, обстежитися, отримати рецепти на ліки, поспілкуватися з психологами.

 

Вона зазначає, що заплановано продовження проєкту до лютого 2025 року. Більш детальна інформація очікується згодом.

Версія для друку