Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирському фармацевтичному коледжі відкрили психологічний простір для підтримки ментального здоров’я студентів. ФОТО. ВІДЕО

02 Жовтня 2024 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 116

Сьогодні, 02 жовтня, перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко разом з регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Іриною Гладкою відвідали Житомирський базовий фармацевтичний фаховий коледж. Де долучилися до відкриття психологічного простору, який функціонуватиме на базі навчального закладу.

«Щиро рада, що ваш навчальний заклад активно бере участь у збереженні ментального здоров’я українців. Сьогодні надзвичайно важливо говорити на тему психологічного здоров’я, особливо серед молоді, яка стикається з великим стресом у зв’язку з війною та іншими викликами сучасності», – зазначила Наталія Остапченко.

Психологічний простір створений для того, щоб стати місцем, де кожен здобувач освіти чи викладач зможе відпочити, розслабитися та поділитися своїми проблемами. Простір також буде осередком психологічної допомоги та підтримки, що є важливим у контексті формування стійкості до стресу.

 

Також Наталія Остапченко та Ірина Гладка під час зустрічі з директоркою коледжу Іриною Бойчук обговорили можливості залучення фармацевтів до системи підтримки ментального здоров’я на Житомирщині.

 

Як зауважила Наталія Остапченко, фармацевти відіграють важливу роль у процесі лікування, особливо коли пацієнту призначають нові препарати.

«Консультація фармацевта може значно підвищити прихильність пацієнта до терапії, що є надзвичайно важливим елементом у процесі одужання», – наголосила перша заступниця.

У рамках візиту було обговорено проєкт «Психічне здоров’я для України», який активно впроваджується в коледжі, який спрямований на підвищення обізнаності студентів про психічні розлади та методи їх подолання. Крім того, керівництво коледжу зазначило, що для викладачів закладу регулярно проводяться тренінги зі стресостійкості та підтримки ментального здоров’я.

 

 

Версія для друку