Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

На Житомирщині створено 12 патронатних родин: підтримка для дітей у складних життєвих обставинах

07 Жовтня 2024 • 15:58

Кіл-сть переглядів: 137

На Житомирщині продовжує розвиватися важлива соціальна ініціатива — патронат над дітьми. Так у регіоні створено 12 патронатних родин, які надають підтримку дітям, чиї батьки опинилися у складних життєвих обставинах і тимчасово не можуть піклуватися про своїх дітей. Це є частиною загальнодержавної програми, яка спрямована на захист прав дітей та забезпечення їм безпечного середовища.

 

За даними оперативного моніторингу від початку 2024 року, станом на 01 жовтня в Україні вже працюють 101 нова патронатна родина, які прийняли під опіку 197 дітей. Всього по країні функціонує 379 патронатних родин, які турбуються про 771 дитину.

 

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

 

Версія для друку